Konstsalonger i Sverige

I och med att vi är en digital konstsalong kan det ibland finnas ett behov av att besöka en så kallad “verklig” konstsalong. Som tur är finns det ett flertal olika konstsalonger i Sverige som du kan ägna ett besök åt - här kommer du få tips på tre stycken olika sådana; en i söder, en i norr och en i mitten av Sverige.

Wanås Konst

Wanås Konst är ett konstgalleri som ligger i Vanås i Skåne. Där kan du uppleva konst både inomhus och utomhus. Du kommer att gå runt bland utställningar skapade av internationella konstnärer som skapar traditionell västerländsk konst samt konst som dans, skrivande och design. Varje år byts konstverken ut mot nya från andra konstnärer. Så om du åker dit en gång per år kommer du alltid få ta del av en ny utställning.

Image
Image

Millesgården

Tjugo minuter från Stockholm city kan du besöka Millesgården. Från början var detta ett hem åt konstnären Olga Milles och hennes man skulptören Carl Milles. Idag har hemmet blivit ett museum där du kan ta del av antika samlingar, skulpturer i parken och en konsthall. Du kan både besöka museet, boka en visning och ta del av de olika utställningarna som finns. Även här tar konstsalongen in konstverk från olika konstnärer varje år.

Konstmuseet i Norr

I norra delen av Sverige - närmare bestämt i Kiruna - ligger Konstmuseet i Norr. Denna konstsalong är även Norrbottens länskonstmuseum, ett musem som har utställningar som är samhällsengagerade och kritiska. Det finns även en slags mångfald i konsten utifrån olika praktiker, uttryck och medier. Här kan du alltså uppleva konst från både nationella och internationella konstnärer.

Image