Att säga nej kan vara exakt det du behöver

Ordet nej kan vara otroligt svårt att säga ibland. Men det kan vara exakt det du behöver göra. Du behöver inte tacka ja till allting eller hela tiden vara alla tills lags. Det är lika viktigt att andra mår bra som att du mår bra. Så om någon frågar om du vill följa med på en konstutställning för dekorativ konst eller vad som helst annat så behöver du inte säga ja om du inte vill.

Image

Det är okej att säga nej och ibland behöver du inte ha en anledning till det. Det kanske bara är att du inte mår bra eller känner att du behöver återhämta dig. Eller så kanske du bara inte känner för det. Det är okej att prioritera dig själv och ta hand om både sin själ och kropp. Om personen som frågar dig inte förstår varför du säger nej behöver du inte förklara - det är inget fel med att säga nej ibland.

Föreslå något annat

Om du får en förfrågan att göra något som du inte känner för kan du istället föreslå en annan dag eller att ni gör något annat. Det kanske inte fungerar när det kommer till saker som handlar om jobb eller saker som man måste göra. Men du kanske hellre sitter hemma och tittar på en konstföreställning än att gå dit och behöva prata med massor av folk. Du kanske helt enkelt inte känner för det idag och då är det helt okej!

Image